4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
250γρ. μικρές γαρίδες κατεψυγμένες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 φέτες μπέικον
1 αυγό
Λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό
Λίγη μαγιονέζα
4 φύλλα σαλάτας
Αλάτι, πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αφήνουμε τις γαρίδες μας να ξεπαγώσουν. Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό μας. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και το προσθέτουμε στα κρεμμυδάκια καθώς επίσης και τις γαρίδες, το αυγό, αλάτι, πάπρικα και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να γίνει ένα μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο να σφίξει και στη συνέχεια πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά τους. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στην τοστιέρα. Όταν κρυώσουν απλώνουμε στην εσωτερική πλευρά λίγη μαγιονέζα, στρώνουμε ένα φύλλο σαλάτας και το γαριδομπιφτέκι από πάνω και κλείνουμε ένα ένα τα μπέργκερ μας. Απολαμβάνουμε με κρύα μπύρα ή γιατί όχι; με ουζάκι.