Υλικά:
1 1/2 χούφτα κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη,
όχι στραγγισμένη
1/2 κιλό τυρί φέτα
3 αυγά
2 χούφτες αλεύρι
1 ποτήρι φρέσκο γάλα (250 ml)
250 γρ. βιτάμ ή λίγο λάδι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας. Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 38 ή 40. Απλώνουμε στο ταψί το μείγμα ομοιόμορφα. Θα πρέπει να έχει πάχος 1 1/2 με 2 πόντους το πολύ (αν είναι πιο λεπτή θα καεί, ενώ αν είναι πιο παχιά δεν θα ψηθεί). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Την παραδοσιακή αυτή Θεσσαλική συνταγή μας έδωσε η Μαρία Θεοχάρη και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.