6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σως:
1/2 κούπα τυρί φιλαδέλφεια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4-6 κουταλιές γάλα
Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κοτόπουλο σε ισόπαχα μπαστουνάκια και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με ίση ποσότητα νερού. Σε δύο βαθιά πιάτα βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Παίρνουμε ένα ένα τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε, στη συνέχεια τα βουτάμε στο μείγμα του γιαουρτιού και μετά τα βουτάμε στο σιμιγδάλι. Τα αραδιάζουμε σε σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν για μία ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου. Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το κριμ τσίζ, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Όταν ανακατευτούν καλά ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, όσο χρειαστεί ώστε να έχει η σως μας την ρευστότητα που επιθυμούμε. Σερβίρουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου με την σως και απολαμβάνουμε.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Ζαχαρίας Π., τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!