12 μπαρμπούνια
4 ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μπαρμπούνια μας. Τα αλατοπιπερώνουμε και αφού τα αλευρώσουμε γύρω γύρω καλά, τα ρίχνουμε να τηγανιστούν σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο -έχει σημασία το λάδι που θα τηγανίσουμε τα μπαρμπούνια μας να καίει. Μόλις τηγανιστούν τα απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την σάλτσα μας: Σε ένα τηγάνι ή μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα οποία έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και ψιλοκόψει. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες (επίσης ψιλοκομμένες), το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το κρασί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφού βράσει η σάλτσα μας κάνα εικοσάλεπτο, περιχύνουμε με αυτήν τα μπαρμπούνια μας και τα απολαμβάνουμε.