2 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα βούτυρο
1 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές νες καφέ σκόνη ή τριμμένο εσπρέσο
1/2 κουταλάκι εσάνς αμυγδάλου
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1/2 κούπα αμύγδαλα σε φέτες
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε τον καφέ και την εσάνς αμυγδάλου. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Αν χρειάζεται ζυμώνουμε και με τα δάχτυλα το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί (23x33cm περίπου) και απλώνουμε ισόπαχα πάνω του το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει στεγνώσει) και το αφήνουμε εκτός φούρνου για άλλη μισή ώρα να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβουμε και απολαμβάνουμε!