2 κούπες βρώμη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 βανιλέτα
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό φράουλες
2/3 κούπας ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1/3 κούπας κορν φλάουρ
Σε ένα ευρύχωρο μπωλ βάζουμε τις φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια με τα δύο τρίτα της κούπας ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν για δέκα λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ και τις ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε την βρώμη, το αλεύρι, την κανέλα, την βανιλέτα, το βούτυρο, τα δύο τρίτα της κούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ζυμώνουμε το μείγμα μας. Μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα 2/3 του μείγματος ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια χωρίς να αφήσουν κενά. Πάνω στο μείγμα απλώνουμε το μείγμα με τις φράουλες ισόπαχα και καλύπτουμε (σαν να πασπαλίζουμε) με το υπόλοιπο μείγμα βρώμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου (μέχρι να ροδίσει). Αφήνουμε τις μπάρες φράουλας να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψουμε.