3 ώριμες μπανάνες
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
8 κουταλιές βούτυρο
3 αυγά
1 1/2 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Σε ένα άλλο μπωλ λιώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις μπανάνες και προσθέτουμε το γάλα και την κανέλα. Σε ένα τρίτο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε τις μπανάνες στο μπωλ με τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί ή μία αντικολλητική φόρμα βάζουμε ελάχιστο βούτυρο ώστε να βουτυρωθούν πλήρως τα τοιχώματά της και προσθέτουμε το μείγμα του μπανανόψωμου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Δοκιμάζουμε μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού εάν βγαίνει στεγνή πριν βγάλουμε το μπανανόψωμο από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για ένα τέταρτο της ώρας πριν κόψουμε σε κομμάτια.