2 μέτριες μπανάνες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ρούμι ή λικέρ
Οι μπανάνες μας θα πρέπει να είναι σφιχτές ή ακόμη και κάπως πράσινες. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε την ζάχαρη. Περιμένουμε να ξεκινήσει να υγροποιείται και να χρυσίζει και τότε προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς. Ρίχνουμε και το ρούμι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Στρώνουμε τις μπανάνες σε μια στρώση και ανεβάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τις μπανάνες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.