Υλικά:
6 μπανάνες
12 ξυλάκια παγωτού από το βιβλιοπωλείο
3 πλάκες κουβερτούρα (3×125γρ.)
2 κουταλιές βούτυρο
Τρούφα μαύρη ή χρωματιστή
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω στη μέση. Κάθε μισή μπανάνα την περνώ σε ένα ξυλάκι παγωτού και σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τις βάζω για 1 τέταρτο στην κατάψυξη. Σε μπεν μαρί λιώνω τις κουβερτούρες και ρίχνω και το βούτυρο ανακατεύοντας. Βγάζω τις μπανάνες απ’ την κατάψυξη, τις περιχύνω με κουβερτούρα και τις κυλώ σε ό,τι χρώματος τρούφα θέλω. Ξαναπαγώνω 20 λεπτά και είναι έτοιμο για τα παιδιά.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.