5 αυγά
1 φλιτζάνα ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζάνες ζάχαρη
3 φλιτζάνες νερό
Υλικά για τη γέμιση:
1 κουτί garni διπλό
Γάλα όσο λέει το κουτί
Χτυπώ αυγά με ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνω και το αλεύρι σιγά σιγά με το μπέικιν καθώς και τις βανίλιες. Σε ένα μέτριο ταψί βουτυρωμένο και καλυμμένο με λαδόκολλα ρίχνω το μίγμα και ψήνω στην κάτω σχάρα στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χτυπώ την σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο. Φτιάχνω και το σιρόπι και το αφήνω να χλιαρίσει.
Βγάζω τον μπαμπά από τον φούρνο τον αφήνω λίγο και αφού τον χωρίσω στη μέση σιροπιάζω την κάθε φέτα χωριστά και ενώνω με την σαντιγί. Διακοσμώ όπως θέλω (σαντιγί, κερασάκια, νιφάδες σοκολάτας κ.α).
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!