1 κιλό μπάμιες
3/4 κούπας αλεύρι καλαμποκιού
1/2 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κούπας λάδι
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπάμιες σε ροδέλες (πετάμε το κοτσάνι και το πολύ λεπτό κάτω μέρος τους). Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και προσθέτουμε τις μπάμιες φροντίζοντας να αλευρωθούν καλά, από όλες τις πλευρές τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρκετά ώστε να τσιτσιρίσει μόλις μπει το πρώτο κομμάτι μπάμιας ρίχνουμε και τις άλλες και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια αδειάζουμε τις μπάμιες από το τηγάνι μας σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου ένα τεταρτάκι). Οι τηγανητές μπάμιες είναι έτοιμες να μας ξετρελάνουν με την γεύση τους!