Μισό κιλό μπάμιες
1 φακελάκι κουκουνάρι
2 κουταλιές βούτυρο
Λίγο μαϊντανό
1 λεμόνι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις απλώνουμε σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για μια τουλάχιστον ώρα στον ήλιο. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε μια κούπα νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις μπάμιες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου. Μόλις βράσουν τους ρίχνουμε κρύο νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τις μπάμιες, τα κουκουνάρια και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ προσεχτικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.