220γρ. τυρί κρέμα
220γρ. τυρί τσένταρ πικάντικο τριμμένο
1/4 κούπας μαγιονέζα Hellmann’s
1/2 κουταλάκι μουστάρδα
1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι Worcestershire sauce
1/4 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για επικάλυψη και γαρνιτούρα:
1/2 κιλό μπέικον
1 1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 μικρή πράσινη πιπεριά
Λίγη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
Μπαστουνάκια αλατισμένα
Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Περνάμε τα αμύγδαλα λίγο από το μπλέντερ. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το ίδιο κάνουμε και στην κόκκινη πιπεριά. Στο μπλέντερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την γουόσεστερσαϊρ σως, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι καγιέν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι εάν χρειάζονται. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί τσένταρ, τα αμύγδαλα, τις πιπεριές και το μπέικον. Φτιάχνουμε μπαλάκια με το μείγμα του τυριού και τα βουτάμε στο μείγμα με το μπέικον να τυλιχτούν γύρω γύρω πιέζοντας ελαφρά. Τα αφήνουμε να σφίξουν καλά για τέσσερις τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο και πριν τα σερβίρουμε τα βάζουμε σε πιατέλα και βάζουμε ένα μπαστουνάκι στη κάθε μπαλίτσα. Οι πεντανόστιμες μπαλίτσες μας από τυρί και μπέικον είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε μαζί με τους φίλους μας!