1 κριμ τσιζ (250γρ.) σε θερμ. δωμ.
1/2 κούπα μαγιονέζα Hellman’s light
6 φέτες μπέικον ψημένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (φρέσκο)
25γρ. μπλε τυρί (προαιρετικά)
3/4 κούπας αμύγδαλα ψημένα
1 φέτα τετηγμένο τυρί ή σκληρό τυρί
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κριμ τσιζ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το μπέικον και το μπλε τυρί (ροκφόρ). Αδειάζουμε το μπλέντερ πάνω σε διαφανή μεμβράνη. Την κλείνουμε και σχηματίζουμε πρόχειρα το σχήμα της μπάλας του ράγκμπυ. Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για οκτώ ώρες και στη συνέχεια έτσι όπως είναι με την διαφανή μεμβράνη το πιάνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και του δίνουμε το τελικό σχήμα της μπάλας. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και “ντύνουμε” την μπάλα με αυτά. Κόβουμε χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι σαν χάρακα λεπτά μπαστουνάκια από το τετηγμένο τυρί και με αυτά φτιάχνουμε τις γραμμές της μπάλας. Η μπάλα του ράγκμπυ είναι έτοιμη να σερβιριστεί με πατατάκια, κρακεράκια ή για πιο υγιεινή διατροφή, ντοματάκια, πιπεριές, αγγουράκια κτλ. Με ότι κι αν την συνοδέψετε η νοστιμιά της είναι δεδομένη!