Μπακαλιάρο
Σπανάκι
Χόρτα
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Κρεμμύδι ξερό
Πελτέ ντομάτας
Μαϊντανό
Άνηθο
Καυκαλίθρες
Μυρώνια
Ελαιόλαδο
Συνταγή Αγουλινίτσης.
Λάδι μπόλικο στην κατσαρόλα. Κρεμμυδάκια φρέσκα και ένα ξερό. Τα περνάμε πέντε βόλτες. Κατόπιν Μαιντανό, άνιθο, καυκαλίθρες, μυρώνια, τα γυροφέρνουμε ώσπου να μαραθούν.
Εννοείται ότι τα έχουμε πλύνει-κόψει, δεν τα πετάμε έτσι με τα μάτσα στην κατσαρόλα. Ναι;
Κατόπιν προσθέτουμε δυο κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, στην Αγουλινίτσα την λέγαμε πάστα, να καεί λίγο στο λάδι μαζί με τα μυρωδικά. Και τότε προσθέτουμε λίγο νεράκι και το λίγο σπανάκι ζεματισμένο σουρωμένο, ή ακόμα καλύτερα ψιλικά χόρτα, αυτά που τα λένε στις λαικές για πίτες. Βράζουν λιγο και προς το τέλος προσθέτουμε κομμάτια ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο να βράσει όλο μαζί αλλά να μην διαλυθεί ο μπακαλιάρος. Δέκα λεπτά. Προσέχουμε να μην μείνει με πολλά ζουμιά, το νεράκι το ρίχνουμε τσιγγουνευτό. Να μείνει με το λαδάκι του.
Ταιριάζει με τυρί φέτα και ζεστό ζυμωτό ψωμί. Φτιάξτε το μια φορά και κατόπιν ελάτε να τα πούμε.
Υγιαίνετε!
Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο συγγραφέας Δημήτρης Χίλιος τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Για να διαβάσετε για τον συγγραφέα κάντε κλικ εδώ.