1 – 1 1/2 κιλό Μπακαλιάρο υγράλατο
Λίγο αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε καρέ
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε καρέ
1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη σε καρέ
1 πασάτα ντομάτα
Λίγο κονιάκ
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε σε φέτες και ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο (δείτε την τεχνική: πως ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο). Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε όταν μαλακώσει τις πιπεριές, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τέλος την πασάτα ντομάτας. Όταν μαγειρευτεί αρκετά η σάλτσα προσθέτουμε λίγο κονιάκ και ένα κουταλάκι ζάχαρη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Με απορροφητικό χαρτί σκουπίζουμε το ψάρι. Στη συνέχεια το πανάρουμε με αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο. Τέλος βάζουμε τον μπακαλιάρο μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο με μπακαλιάρο και πιπεριές.