1 φλιτζάνι μούστο
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι αλισίβα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά αμμωνία
1/2 κουταλιά κανέλλα
1/4 κουταλιάς γαρύφαλλο
1 ποτήρι του κρασιού, κονιάκ
1 1/2 κιλό αλεύρι
Φτιάχνουμε την αλισίβα όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αντίστοιχη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το μούστο, το λάδι, την αλισίβα, και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε: τη σόδα, την αμμωνία, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Κατόπιν, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνοντας με τα χέρια μας, φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και αφράτη. Η ποσότητα του αλευριού είναι υπολογισμένη στο περίπου. Θα ρίξουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να πάρουμε την μαλακή και αφράτη ζύμη που χρειαζόμαστε. Σε ταψί, απλώνουμε μια άκαυστη αντικολλητική κόλλα και πάνω της τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα που έχουμε πλάσει, προσέχοντας να αφήσουμε ανάμεσά τους αρκετό κενό. Ψήνουμε τα κουλούρια μας στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν.