2 πακέτα Φάριν απ
1 1/4 κούπα πετιμέζι
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 1/2 σφηνάκι κονιάκ
2 σφηνάκια χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλιά σόδα
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα. Ρίχνουμε μέσα τους το πετιμέζι, το λάδι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Με τη ζύμη πλάθουμε τα μουστοκούλουρα μας σε κοτσίδες ή στρογγυλά προσέχοντας να έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βάζουμε σε ταψί με άκαυστη αντικολλητική κόλα και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.