Νηστίσιμη μπεσαμέλ
Πατάτες
Μελιτζάνες
Μανιτάρια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις απλώνουμε πάνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο (για να μην είναι πολύ βαρύς ο μουσακάς). Εάν θέλουμε όμως μπορούμε αντί να τις ψήσουμε στο φούρνο, να τις τηγανίσουμε ελαφρά. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες και τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο από το τηγάνι (χωρίς να τους ρίξουμε αλάτι). Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και πάνω τους απλώνουμε τις μισές από τις μελιτζάνες. Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνοντας ξανά, και βάζουμε άλλη μία στρώση μελιτζάνες. Πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ που φτιάξαμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Η γεύση αυτού του νηστίσιμου μουσακά είναι πραγματικά ονειρεμένη!
Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!