300γρ. μαύρη σοκολάτα
100γρ. βούτυρο
6 αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε να χλιάνει. Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά την ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε αργά συνεχίζοντας το χτύπημα την λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε το μίξερ κατά μέρος και με μια σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας σταδιακά τη μαρέγκα μέχρι να ανακατευτεί εντελώς. Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολατένιας μους σε ατομικά μπωλάκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 6 ώρες στο ψυγείο.