Υλικά:
400γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
3-4 κουταλιές φρουκτόζη Ζωγράφος
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό και αφού μαλακώσουν τα διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό. Χτυπάμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και τη φρουκτόζη και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε την μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν την προσφέρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.