Υλικά:
1 κιλό ποντίκι μοσχαρίσιο
4-5 πράσα
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
3 ξερά κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρό καρέ, τα πράσα σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, καπακώνουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Κατόπιν ρίχνουμε τα λαχανικά μας και λίγο πριν μαγειρευτούν ξεκαπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πιει το ζουμί του.
Συνοδεύεται με ρύζι σπυρωτό, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.