1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
2 – 3 κιλά κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο, ξερό
3 κουταλιές πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού κάψει καλά, τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρέας που έχουμε κόψει σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι. Αφού τσιγαριστεί το κρέας προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα κομμάτια του κρέατος. Αφού βράσει για μισή ώρα, αφαιρούμε τον μισό ζωμό και τον βάζουμε σε μια δεύτερη κατσαρόλα, συνεχίζοντας το βράσιμο του κρέατος με τον υπόλοιπο ζωμό. Πλένουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα κολοκύθια (το κάθε κολοκύθι το κόβουμε στα τρία). Στην δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και τα κολοκύθια βράζοντάς τα έως ότου να μαγειρευτούν αλλά να μην παραβράσουν. Όταν βράσει και το κρέας σερβίρουμε περιχύνοντας το φαγητό με τη σάλτσα του.
Είναι ένα πιάτο νόστιμο, υγιεινό και ελαφρύ.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βούλα Π. και την ευχαριστούμε πολύ.