1 κιλό μοσχάρι φιλέτο (σε λεπτές φέτες)
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας (soya sauce)
2 κουταλάκια μέλι
1/2 κουταλάκι μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
Το ξύσμα ενός λεμονιού
3 κουταλάκια πιπερόριζα
2 κουταλάκια κονιάκ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Από βραδύς σε ένα μπωλ βάζουμε το μπούκοβο, το σκόρδο, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τη σόγια, την πιπερόριζα και το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τις φέτες του μοσχαριού και ανακατεύουμε έτσι ώστε το μείγμα μας να πάει σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων. Αφήνουμε το κρέας μέσα στο μπωλ να σταθεί (μέχρι να το μαγειρέψουμε την επόμενη ημέρα) μέσα στο ψυγείο. Καλό θα είναι να το γυρίσουμε 2 – 3 φορές ώστε να μαριναριστεί καλύτερα. Όταν θέλουμε να ψήσουμε το κρέας το βγάζουμε από το μπωλ και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το ψήνουμε σε ψηστιέρα αφού προηγουμένως το έχουμε αλατοπιπερώσει.