1 1/5 κιλό μοσχαράκι σε μπουκίτσες
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια κομμένα (εγώ βάζω μικρό κουτί, μπορείτε όμως και μεγαλύτερο)
1 κονσέρβα τομάτες
1 κουταλιά σούπας τοματάδα
1 κούπα λάδι
Μπαχάρι σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης
1 τσιμπιά θρούμπι
1 κούπα κρασί άσπρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος (250ml)
1/4 κιλού τυρί τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι
Βάζετε το μοσχαράκι σε πλατιά κατσαρόλα με νεράκι ίσα να το σκεπάζει και το ξαφρίζετε αρκετά. Σουρώνετε και σε καθαρή κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και αφού περιμένετε για λίγο προσθέτετε το κουτί της τομάτας και την τοματάδα διαλυμένη σε μια κούπα νερό. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε στην άκρη το τριμμένο τυρί, τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε σε χύτρα έως ότου σχεδόν ψηθεί και κατόπιν προσθέτετε τα μανιτάρια για μισή ώρα περίπου ακόμα. Μεταφέρετε το φαγητό σε ταψί, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση και αέρα. Σερβίρετε με πουρέ, ριζότο ή πατάτες τηγανητές. Καλή σας όρεξη.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Κατσούζη Βασιλική, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!