1 1/2 κιλό ελιά μοσχάρι
500ml μπύρα
3 κρεμμύδια ξερά
1 κονκασέ
1 κύβο νοστιμιάς βοδινό
1 φύλλο δάφνης
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε μπουκιές το μοσχαράκι. Σε ένα μπρίκι βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό και μέσα του διαλύουμε τον κύβο νοστιμιάς. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις θωρακιστεί γύρω γύρω το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι. Μόλις κάψει καλά, τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε: το κονκασέ, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη μπύρα και το νερό με τον κύβο νοστιμιάς. Βάζουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και το βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, σε μέτρια φωτιά προσέχοντάς το που και που να μην ξεμείνει από υγρά. Συνοδεύεται άριστα με πουρέ ή ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές ή μια μακαρονάδα!