1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι
2 κιλά πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι σέλινο
2 καρότα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1-2 λεμόνια
Λίγο κορν φλάουρ
Κόβουμε το μοσχαράκι σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μέσα σοτάρουμε το μοσχαράκι μας ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να τσιγαριστεί κι αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό λίτρο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας. Μαγειρεύουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα πράσα μας και τα κόβουμε σε κυλινδρικά κομμάτια, τα καρότα μας σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τα προσθέτουμε με λίγο ζεστό νερό -αν χρειάζεται- στην κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν και τα λαχανικά μας.
Κατόπιν κάνουμε το αυγολέμονο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, σερβίρουμε το μοσχαράκι με πράσα αυγολέμονο και τρώμε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.