3/4 κιλού μοσχάρι ποντίκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο κουτί μανιτάρια φρέσκα
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
2-3 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες και το τσιγαρίζουμε σε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το κρέας ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθεί καλά το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για είκοσι λεπτά περίπου. Στην συνέχεια απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε κορν φλάουρ (ανάλογα με το πόσο ζουμί έχει μείνει στο φαγητό μας) ρίχνουμε ζουμί από το φαγητό το ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί εντελώς και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά. Ανεβάζουμε στην φωτιά την κατσαρόλα για ένα λεπτό (ώστε να δέσει η σάλτσα) και είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με μακαρονάδα και τυράκι ή με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.