1 κιλό μοσχάρι σπάλα
1/2 κιλό καρότα
250γρ. αρακά
2-3 κλωνάρια σέλερι
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 ώριμες ντομάτες
1 δαφνόφυλλο
Λίγο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε φετούλες το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερι και σε κυβάκια το ξερό κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές το κρέας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και μόλις αλλάξει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα. Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν από όλες τις πλευρές τους και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε και το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο και προσθέτουμε τον αρακά και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά που διατηρεί τον βρασμό, χωρίς καπάκι και στη συνέχεια, όταν έχει δέσει η σάλτσα μας σερβίρουμε.