1 1/2 κιλό μοσχαράκι
2 κρεμμύδια ξερά
4 ώριμες ντομάτες
3 φλιτζάνια ρύζι
4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού νερό και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμιστεί. Μόλις αυτό γίνει προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σε αυτό συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρέας και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές βουτύρου συνεχίζοντας το τσιγάρισμα μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές του. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και έξι περίπου φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει έως ότου το κρέας μαλακώσει και κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 20 λεπτά.