Μωσαϊκό σοκολάτας light
1 πακέτο μπισκότα digestive
250γρ. γάλα = 1 φλυτζάνι
250γρ. κουβερτούρα 72%
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι ή ρακή
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί και τα αμύγδαλα. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ποτό και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό σε λαδόκολλα για να γίνει κορμός. Το βάζουμε στο ψυγείο (ή κατάψυξη) να παγώσει 4-5 ώρες.
Mωσαϊκό νεσκαφέ light
1 πακέτο πτι μπερ με κακάο
200γρ. γάλα = 1 ποτήρι
250γρ. κουβερτούρα λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά σούπας νεσκαφέ
50γρ. (2 κουταλιές σούπας) βούτυρο καρύδας ή βούτυρο αγελάδας
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι ή ρακή
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί και τα αμύγδαλα. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, διαλύουμε το νεσκαφέ, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό σε λαδόκολλα για να γίνει κορμός. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 4-5 ώρες.