350γρ. ζυμαρικά κοραλάκι
2 1/2 κούπες τριμμένο τσένταρ ή κίτρινα τυριά
150γρ. κριμ τσιζ
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά μεγάλα
3/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την βάση:
2 κούπες αλμυρά μπισκότα θρυμματισμένα
6 κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά ή τσένταρ
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε 2 φόρμες για μίνι μάφινς.
Πρώτα θα φτιάξουμε τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο (6 κουταλιές) και το αναμειγνύουμε με τα θρυμματισμένα αλμυρά μπισκότα και την 1/2 κούπα τριμμένων τυριών. Βάζουμε ένα κουταλάκι από αυτό το μείγμα σε κάθε θέση της φόρμας για μίνι μάφινς και πιέζουμε καλά να γεμίσει και το μείγμα μας να ανέβει και λίγο προς τα πλάγια.
Τώρα θα φτιάξουμε την γέμιση: Σε ένα μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύδι. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια χτυπάμε καλά με το πιρούνι. Βράζουμε τα κοραλάκια ώστε να γίνουν αλ ντέντε. Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το τσένταρ, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει.
Ρίχνουμε μέσα στην κάθε φόρμα 1-2 κουταλάκια γέμισης. Βάζουμε τις φόρμες μας σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε τα καλαθάκια να σταθούν για 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, τα σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε.