3 μεγάλα μήλα ξυσμένα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα
Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 κρασοπότηρο ρετσίνα
4 κουταλιές κοφτές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φαρίνα
Υλικά για τη διακόσμηση:
Ζάχαρη άχνη
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά της γέμισης μέχρι να πιουν τα ζουμιά τους. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ μαλακό. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή βάζουμε λίγη φαρίνα ακόμα. Κάνουμε, με τη ζύμη, μικρά μπαλάκια που τα ανοίγουμε σε μισό πόντο πάχος περίπου τα κόβουμε στρογγυλά με μία κουπ, βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση (αφού έχει κρυώσει) και κλείνουμε με το χέρι. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου μισή ώρα ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε. Όταν ψηθούν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία σε όσες τα φτιάξουν, να μου στείλουν τα σχόλια τους!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ρούλα Σμαραγδάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!