7 κόκκινα μήλα
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1/2 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι Ιταλική Grappa
250 γραμ. ξανθές σταφίδες
10 φρυγανιές Grafschafter με γάλα
5 μικρές κουταλιές κανέλα σε σκόνη
Σε ένα βαθύ ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα λίγο βιτάμ. Μετά τοποθετούμε τις φρυγανιές σε μορφή παρκέ. Έπειτα φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα με τα μήλα (αφού τα καθαρίσουμε), τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τη Grappa, το μέλι, 2 τριμμένες φρυγανιές, κανέλα.
Αφού το μείγμα μας γίνει μία ενιαία μάζα, το απλώνουμε επάνω στις στρωμένες φρυγανιές και ψήνουμε τη «δημιουργία» μας στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε ζεστό αέρα.
Σερβίρουμε με κόκκινο κρασί και προσπαθούμε να φάμε μόνο ένα κομμάτι πίτας (πράγμα που θα φαντάζει αδύνατο…)
Την συνταγή αυτή μας έδωσε η παιδοψυχολόγος και ζωγράφος Βάσω Κ. Ηλιάδη την οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Για να διαβάσετε για την Βάσω Κ. Ηλιάδη κάντε κλικ εδώ.