5 μήλα
2 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 γιαούρτι
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κανέλα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι και την κανέλα ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμούς Κελσίου όπως όλα τα κέικ.
Σημείωση: μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και λίγο τριμμένο καρότο, αλλά θα αφαιρέσετε λίγη ζάχαρη. Επίσης μπορείτε να ρίξετε λίγη ζάχαρη άχνη όταν ψηθεί, πάντα αφαιρώντας λίγη ζάχαρη από την κυρίως συνταγή.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε Βούλα Τσολάκου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!