3 φλιτζάνια αλεύρι
1 πακέτο βούτυρο γάλακτος (τα 3/4 μόνο)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1/2 φλιτζάνι περίπου νερό
Υλικά για τη γέμιση:
6 μήλα πράσινα, κομμένα φέτες
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουτάλι σούπας κανέλα
1/2 κουταλακι του γλυκού γαρύφαλλο
Λίγο αλάτι
Υλικά για το άλειμμα:
1 αυγό (τον κρόκο μόνο)
Λίγο γάλα
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο (αφού πρώτα το έχουμε κόψει κομματάκια με ένα μαχαίρι), τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και τα αναμιγνύουμε με τα μήλα.
Ανοίγουμε φύλλο το ένα κομμάτι ζύμης και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 25 εκατοστών. Γεμίζουμε με τα μήλα και απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο ζύμης. Ό,τι περισσεύει από τις άκρες το κόβουμε και αφήνουμε λίγο για να το τυλίξουμε γύρω γύρω. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και αφού χτυπήσουμε έναν κρόκο αβγού με λίγο γάλα, αλείφουμε από πάνω την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Το πρωί με τον καφέ είναι πολύ ωραία!!!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Τριανταφύλλου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!