450γρ αλεύρι
300γρ ζαχαρίτσα
300γρ φυτική μαργαρίνη
6 αυγούλια
150γρ γάλα κατσικίσιο
1,5 φακελάκι μπέικιν
3 βανίλιες
Λίγο αλάτι
4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.γ. κανέλα
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι, την κανέλα κ τέλος σε αυτό το χυλό προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν. Χτυπάμε πολύ λίγο στο μίξερ, βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί κ αδειάζουμε το μείγμα. Κουνάμε λίγο το ταψί να απλώσει κ βάζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μήλα βυθίζοντας τα πολύ απαλά. Προθέρμανση φούρνου στους 180° πάνω κάτω αέρα. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα.
Λίγο πριν τη βγάλουμε ετοιμάζουμε ζαχαρόνερο.
6 κ.σ. νερό
2 κ.ς. ζάχαρη
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, έτσι όπως είναι καυτή περνάμε με πινέλο το ζαχαρόνερο για να μαλακώσει αλλά κ να μας δώσει γυαλιστερή όψη.
Δοκιμάστε αυτή την πίτα… 100% επιτυχία… Θα μοσχομυρίζει όλο το σπιτικό σας… Κ ίσως κ σε εσάς ξυπνήσει μια ανάμνηση… Φιλιά πολλά, φιλιά γλυκά… Καλό βράδυ.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.