1 φύλλο σφολιάτας
2-3 μεγάλα μήλα
1 μπανάνα
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
Λίγη ζάχαρη
Κανέλα
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες και τα ξανακόβουμε οριζόντια αυτή τη φορά να δημιουργήσουμε τριγωνάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μήλα, την μπανάνα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, λίγη ζάχαρη και κανέλα. Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω του απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Ή μοιράζουμε ισόπαχα την γέμιση πάνω στη σφολιάτα ή την περιορίζουμε στο κέντρο και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη. Αν προτιμήσουμε τον δεύτερο τρόπο κάνουμε ανοίγματα (χαραγματιές) με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς και βγάζουμε την μηλόπιτα στιγμής μόλις ροδίσει. Συνοδεύεται άριστα με παγωτό καϊμάκι ή σκέτο γιαουρτάκι.