5 τορτίγιες
4 πράσινα μήλα
100γρ. ψιλοκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές μαύρη ή καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κανέλα
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα. Σε μια πλατιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μέσα του σωτάρουμε τα μήλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το χυμό λεμονιού καθώς επίσης και τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν. Σε ένα μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε την υπόλοιπη ποσότητα των αμυγδάλων. Γεμίζουμε τις τορτίγιες μας με το μείγμα των μήλων και τις τυλίγουμε. Τις περνάμε λίγο από αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Οι μηλόπιτες σε τορτίγιες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.