Υλικά για τη ζύμη:
5 φλυτζάνες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βιτάμ
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση:
5 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλυτζάνα ζάχαρη
Το χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύω τα υλικά της ζύμης να γίνουν ψιχουλιαστά σαν τραχανάς, και στρώνω τη μισή σε βουτυρωμένο ταψί. Ανακατεύω και τα υλικά της γέμισης και τα στρώνω πάνω στη ζύμη. Από επάνω σκεπάζω με το υπόλοιπο μίγμα (τρίμματα ζύμης) και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.