1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
4 μεγάλα μήλα
1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
1/4 – 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 λεμόνι (το χυμό του)
150 – 200γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
1/3 κούπας σταφίδες
2 βανίλιες
Σαντιγί (προαιρετικά)
Σε ένα βαθύ μπωλ τρίβουμε τα μήλα στο οβάλ του τρίφτη και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε την τρούφα, τη ζάχαρη, τα θρυμματισμένα μπισκότα, τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τέλεια τα υλικά μας. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και μοιράζουμε την γέμιση για την μηλόπιτα με σοκολάτα. Κάνουμε μπαστούνια κλείνοντας τη σφολιάτα βρέχοντας με λίγο νερό τα δάχτυλά μας τα μέρη που είναι να ενωθούν και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ώστε να έχουν απόσταση ανάμεσά τους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε λοξά την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε όταν έχει κρυώσει αρκετά και γαρνίρουμε με σαντιγί.