1 κιλό μήλα
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κούπα μαρμελάδα ροδάκινο
1 λεμόνι
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες (στα 8 ) περιχύνοντάς τις με το χυμό του λεμονιού ώστε να μην μας μαυρίσουν.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε: το μπέικιν, το βιτάμ (λιωμένο), το ξύσμα από το λεμόνι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι κι αδειάζουμε σε αυτό τη ζύμη μας. Τοποθετούμε από πάνω της τις φέτες των μήλων και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν ψηθεί η πίτα μας την βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε πάνω της τη μαρμελάδα και τελειώνουμε την διακόσμηση με τα ασπρισμένα αμύγδαλα. Είναι πεντανόστιμη και μπορείτε να την απολαύσετε είτε μόνη της είτε με παγωτό συνοδεία πάντα καλής παρέας.