3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 ποτηράκι του κρασιού μούστος, πετιμέζι
150γρ. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες
1 κουταλιά αλεύρι
Κανέλα
Χυμό λεμονιού
Στρώνουμε σε πυρεξάκι, περίπου είκοσι εκατοστά διάμετρο, το μήλο ραντισμένο με το μισό μούστο και πασπαλισμένο με κανέλα και λίγο χυμό λεμόνι. Στο μίξερ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, το γιαούρτι, λίγο από το μούστο και το αλεύρι να γίνουν ένα σώμα. Αν είναι πολύ νερουλό προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Απλώνουμε πάνω στα μήλα τη ζύμη (υπ’ όψιν κολλάει λίγο στα χέρια). Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε σπάτουλα, και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου είκοσι πέντε λεπτά ή έως ότου το επάνω μέρος αρχίσει να ψήνεται στο χρώμα του κέικ.
Το παραπάνω γλυκό το έφτιαξα τροποποιώντας μια άλλη μηλόπιτα που γίνεται όπως η προηγούμενη με τη διαφορά που η ζύμη έχει (αλεύρι 250γρ., μαργαρίνη 125γρ. και ζάχαρη 65γρ.), λόγω ενός διαβητικού φίλου που λαχτάρησε ένα γλυκό.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!