Λίγο αλάτι
Αλεύρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο νερό
Υλικά για τη γέμιση:
3 μήλα μεγάλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σούπας καννέλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Λίγο κονιάκ.
Φύλλο:
Βάζουμε σε μια λεκάνη πρώτα το λάδι, μετά το αλεύρι, το αλάτι, και σιγά σιγά το νερό. Ρίχνουμε αλεύρι τόσο μέχρι να γίνει ζυμάρι σφιχτό και πλάθουμε. Κόβουμε στα δύο τη ζύμη. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και με ένα πλάστρυ ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και το απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα λαδωμένη.
Γέμιση:
Ψήνουμε τα μήλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε ταυτόχρονα τη ζάχαρη, και τα άλλα υλικά, και τέλος σβήνουμε με κονιάκ.
Αφού ανοίξουμε και το άλλο φύλλο το λαδώνουμε. Τοποθετούμε τη γέμιση στη φόρμα, βάζουμε από πάνω το φύλλο λαδωμένο και από τις δυο μεριές και κλείνουμε καλά. Χαράσουμε με ένα πιρουνάκι το φύλλο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου στο αερόθερμο. Αφού ψηθεί την αφήνουμε 20 λεπτά στο φούρνο και μετά σερβίρουμε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Γιάννα Ανδρουλάκη, και την ευχαριστούμε πολύ.