1 κιλό σφολιάτα κατεψυγμένη
1200γρ. φρέσκο γάλα
200γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 σακουλάκια έτοιμη κρέμα σκόνη για μιλφέιγ
10 περίπου ξεφλουδισμένα αμύγδαλα καβουρντισμένα
Ψήνουμε την σφολιάτα για κανένα μισάωρο σε δυο ταψιά σε δυνατό φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί. Χτυπάμε το γάλα με τα δυο σακουλάκια έτοιμης σκόνης. Όταν πήξει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνουμε το ένα φύλλο της ψημένης σφολιάτας που έχει κρυώσει. Ρίχνουμε επάνω την μισή κρέμα απλώνοντας την κατά μήκος σε όλο το φύλλο. Ρίχνουμε και την κανέλα. Βάζουμε στο επάνω μέρος το άλλο φύλλο σφολιάτας (εν τω μεταξύ κρατάμε και από τα δυο φύλλα κομμάτια σφολιάτας όσο μια μερίδα) Απλώνουμε επάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τα δυο μικρά κομμάτια σφολιάτας που κρατήσαμε τα τρίβουμε επάνω. Γαρνίρουμε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Εύκολο και φθηνό γλυκό, πολύ τραγανό και φινετσάτο λόγω της προσθήκης της κρέμας γάλακτος.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!