6 μήλα
6 κουταλάκια βούτυρο Κερκύρας
10 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
6 κουταλάκια μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο ή βερύκοκο
1 λεμόνι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Κανέλα
Λίγο κουκουνάρι ή ασπρισμένα αμύγδαλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Πλένουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια. Αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο με ένα μαχαίρι προσεχτικά αφαιρούμε ένα κύλινδρο από το εσωτερικό του μήλου χωρίς να κόψουμε το μήλο σε κομμάτια. Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί και προσθέτουμε μία κούπα νερό. Στο εσωτερικό των μήλων βάζουμε από ένα κουταλάκι μαρμελάδα, περίπου μιάμιση κουταλιά ζάχαρη και στο πάνω μέρος ένα κουταλάκι βούτυρο Κερκύρας. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε χυμό απ’ το λεμόνι. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου. Όταν ψηθούν τα μήλα τα σερβίρουμε σε πιατέλα και βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το ζουμί που έχει μέσα στο ταψί μας. Ρίχνουμε σε αυτό το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Κατόπιν το ρίχνουμε πάνω στα μήλα και αν θέλουμε διακοσμούμε με κουκουνάρι ή ασπρισμένα και κομμένα αμύγδαλα.