6 – 7 μήλα (μόνο κόκκινα, μέτρια σε μέγεθος)
Ξυλαράκια κανέλας (ένα για κάθε μήλο)
1 νεροπότηρο λικέρ κόκκινο
1 νεροπότηρο GRENADINΕ
Ζάχαρη (μία κουταλιά της σούπας σε κάθε μήλο)
Καθαρίζουμε τα μήλα αρχικά από μέσα τα κουκούτσια χωρίς να κόψουμε ή να χαλάσουμε το μήλο. Στην συνέχεια τα καθαρίζουμε από έξω (φλούδα) και τα βάζουμε στο πάτο της κατσαρόλας (μεγάλη) το ένα δίπλα στο άλλο (όχι το ένα πάνω στο άλλο). Ρίχνουμε από μια κουταλιά ζάχαρη στην τρύπα κάθε μήλου και βάζουμε από ένα ξύλο κανέλας μέσα. Ρίχνουμε το λικέρ και την grenadine από πάνω και τα βάζουμε στο (κρύο) μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να βράσουν και όταν το υγρό κατέβει μέχρι τα ξυλάκια της κανέλας τότε σβήνουμε το μάτι. Τέλος βγάζουμε τα μήλα από την κατσαρόλα, τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρονται:
Με σαντιγί
Με τρούφα
Με κανέλα σκόνη
Σχόλια:
Το έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Είναι εύκολο και τρομερά εντυπωσιακό γλυκό!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Τσαμπαζίδου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.