100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
25γρ. καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές σιρόπι σφενδαμιού ή μέλι
225γρ. μπισκότα νταϊτζέστιβ (Digestive)
150γρ. σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα
Υλικά για την επικάλυψη:
225γρ. σοκολάτα γάλακτος
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας ώστε να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο. Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ και το απλώνουμε πάνω της. Πιέζουμε πολύ καλά με το κουτάλι μας ώστε να μην έχει κενά αέρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα της επικάλυψης. Ξεφορμάρουμε τη γλυκιά αμαρτία και ρίχνουμε πάνω και στα πλαϊνά της, την λιωμένη σοκολάτα. Μόλις αρχίσει κάπως να στερεοποιείται χαράσσουμε ελαφρά με πολύ κοφτερό μαχαίρι στο σημείο που θα κόψουμε τα κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει καλά.