20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
20 μισά ή τέταρτα καρυδιού
20 φέτες μπέικον
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη διακόσμηση:
2 μεγάλα πορτοκάλια ή γκρέιπ φρουτ
Κόβουμε λίγο το κάτω μέρος του πορτοκαλιού ή του γκρέιπ φρουτ ώστε να ισορροπεί σταθερά στο ταψί μας. Βάζουμε μέσα σε κάθε δαμάσκηνο μισό ή ένα τέταρτο καρυδιού και τυλίγουμε με μια λωρίδα μπέικον. Πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα την μπουκίτσα μας και την καρφώνουμε πάνω στο πορτοκάλι. Επαναλαμβάνουμε και πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα μεζεδάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο και τα σερβίρουμε ζεστά.