Υλικά:
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
20 φέτες μπέικον
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
60γρ. γιαούρτι στραγγιστό
30γρ. ροκφόρ
30γρ. κριμ τσιζ
1/2 χούφτα καρυδόψιχα
Υλικά για τη διακόσμηση:
2 μεγάλα πορτοκάλια ή γκρέιπ φρουτ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα δαμάσκηνα και κατόπιν τα τυλίγουμε με μία φέτα μπέικον το καθένα. Χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες τα στερεώνουμε πάνω στα πορτοκάλια ή τα γκρέιπ φρουτ και τα περνάμε για δέκα λεπτά από προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.